DSC_0201.jpeg
DSC_0262.jpeg
HOSPICE-BARDO-keesvanderveer-1-min-1-1-1024x545-small.jpeg
DSC_0274.jpeg
DSC_0225.jpeg
DSC_0189.jpeg
DSC_0195.jpeg

Informatie

 

Kleinschalige voorziening met 10 bedden

Bardo is een kleinschalige voorziening met een huiselijke en warme sfeer voor patiënten die palliatieve, terminale zorg nodig hebben. Een vast team van beroepskrachten waaronder artsen en verpleegkundigen en vrijwilligers biedt palliatief-terminale zorg aan patiënten en hun naasten. Bardo beschikt over 10 bedden.

Bardo is een high care hospice

Dit betekent dat er 24 uur per dag verpleegkundige zorg aanwezig is en dat er voorzieningen aanwezig zijn voor patiënten die afhankelijk zijn van medische apparatuur.

Keurmerk Prezo Hospicezorg

Eeen keurmerk voor high care hospices dat aantoont dat Bardo verantwoorde en kwalitatief hoogstaande zorg verleent aan patiënt. Ook heeft Bardo het ISO-certificaat voor de palliatieve zorg (als onderdeel van de samenwerking met Amstelring).

De naam BARDO

(= cirkel van leven, tussenfase, letterlijk ‘tussen twee’) stamt uit het boeddhisme waarbij de gedachte is dat een leven bestaat uit meerdere fasen. Dit verwijst naar de laatste levensfase met als doel deze veilig door te brengen met rust en vertrouwen in wat komen gaat.

Het logo

De abstracte bloemvorm in het logo van Bardo symboliseert de overgang tussen twee fasen. Een bloem is ook vergankelijk, het stuifmeel zorgt ervoor dat de bloem op een andere plek verder groeit.

De officiële opening

De officiële openingshandeling werd op 30 november 2001 uitgevoerd door toenmalige burgemeester (dhr. Van Houwelingen) die daarmee het belang van de komst van een hospice in zijn gemeente onderstreepte.

Opening voor patiënten

Het hospice opende voor patiënten op 10 december 2001 in een noodgebouw naast verpleeghuis Bornholm waar het 10 jaar lang gehuisvest was.

Neeltje Zoet en Toos van der Kamp

die beiden al vele jaren werkzaam waren in verpleeghuis Bornholm, richtten Bardo op vanuit de ideale opvatting om mensen, die nog maar kort te leven hebben, zorgvuldig te kunnen begeleiden. In een leefomgeving waarin zij hun laatste dagen op een waardige manier kunnen doorbrengen en waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen.

Locatie Jansoniushof

In december 2011 werd een nieuw gebouw in gebruik genomen door het personeel. In januari 2012 werden de eerste patiënten opgenomen vanuit de oudbouw op Jansoniushof 11 in Hoofddorp.

Stichting Vrienden van Hospice Bardo

Richt zich op het waarborgen van een duurzame toekomst voor Stichting Bardo. Sinds 2006 is Stichting Vrienden van Hospice Bardo Stichting Vrienden van Hospice Bardo een door het CBF erkend goed doel (dat staat garant voor transparant werken en zorgvuldige omgang met verstrekte middelen). Ook heeft deze stichting de wettelijke status van ANBI wat betekent dat de Stichting zich inzet voor een algemeen, maatschappelijk doel. Hierdoor hoeft er geen belasting betaald te worden over ontvangen giften en nalatenschappen.

bardo logo wit

Qr code stichting vrienden wit

Contact

Stichting Vrienden van Hospice Bardo
Burgemeester Jansoniushof 11
2131 BM Hoofddorp

Email:
Tel: 020 – 333 47 00